Voorkom verveling

Waarom verveling bij vogels voorkomen moet worden. En hoe dit voor elkaar kunt krijgen.

Voorkom verveling

Waarom verveling voorkomen
moet worden.

Een Agapornis is een erg actiea verve en nieuwsschierige vogel. Het zijn eigenlijk net kleine acrobaatjes. Klimmen en klauteren maar vooral ook slopen staat bij de Agapornis boven aan in de dagbesteding. 
Net als bij andere Papegaai achtige is het erg belngrijk dat de vogels zich niet gaan vervelen. 

Verveling kan bij vogels voor ernstige problemen zorgen. Een van de meest bekende en tevens een van de meest problematische problemen is het plukken van de veren. Ook gedragsproblemen kunnen en oorzaak zijn van een verveelde vogel. 

Papegaai achtige en dus ook Agapornissen zijn erg inteligent. Het is aan ons de verzorgers van de vogel om deze inteligentie te blijven stimuleren. Hierdoor is de kans op verveling erg klein. 

 

Voorkom verveling

Wat kunt u doen om verveling te voorkomen!

Aandacht

Speeltjes

Sloopmateriaal

Voorkom verveling

In de kooi, tijdens uw afwezigheid.

Wanneer de vogel voor langere tijd alleen is is het belangrijk dat de vogels zich gedurende deze periode voldoende kan vermaken. Om dit te bereiken zullen we de vogel afleiding moeten bieden tijdens onze afwezigheid. 

Dit kunnen we doen door de vogel voldoende speel atributen te geven in de kooi waarin hij verblijft. Maar ook speciaal voerageer speelgoed is een ideale oplossing om de vogel geintreseerd te houden. 

In het wilt zijn vogels voornamelijk bezig met het voerageren ofwel het zoekn naar voeding. Thuis in de kooi is dit meestal standaard in een bakje aanwezig. En hoeft de vogel hier dus niks voor te doen.

 

Touw speelgoed

In de dierenwinkel maar ook op het internet is er veel vogelspeelgoed te vinden dat gemaakt is van of met touw. Agapornissen vinden het geweldig om touw te slopen.

Houten speelgoed

In de dierenwinkel maar ook op het internet is er veel vogelspeelgoed te vinden dat gemaakt is met hout zoals bijvoorbeeld kralen. Agapornissen vinden het geweldig omhout te slopen.

Foerageer speelgoed

Foerageer speelgoed zijn speeltjes waarin we eten voor de vogel kunnen verstoppen. De vogel moet hierdoor een stuk meer moeite doen om aan zijn voeding te komen. Hierdoor zal de vogel gestimuleerd blijven om zijn intelligentie te gebruiken om zo aan zijn voeding te komen.

Voorkom verveling

Zelf je vogel speelgoed maken.

Vogel speelgoed kan nogal eens aardig aan de prijs zijn. En wij snappen heel goed dat niet iedereen altijd die goedgevulde portomonee heeft om hun gevleugelde huisgenoot het benodigde speelgoed te kunnen verschaffen.

Maar vogel speelgoed hoeft niet altijd duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bij de lokale kringloop voor zeer lage prijzen leuk speelgoed kopen dat u prima kunt gebruiken voor uw vogel. Een stelregel hierbij is, speelgoed dat goed is voor en baby, kunt u prima voor uw vogel gebruiken.

Binnenkort zullen wij u meer informatie en voorbeelden geven, over hoe u zelf speelgoed voor uw vogel kunt maken. En welke materialen hiervoor geschikt zijn.

 

Huidige aanbod

Bent u op zoek naar Agapornis?