Voeding

Weet geeft u uw Agapornis te eten, en wat absoluut niet.

voeding

Agapornis Basis Voer

Net als met alle huisdieren is het ook voor Agapornissen belangrijk dat het juiste voer ter beschikking is. Maar wat is nu de juiste voeding voor uw Agapornis?

Naar onze mening is de juiste voeding voor uw vogel voeing die zo compleet mogelijk is. Hiermee bedoelen wij dat het voer dat aan e vogel ter beschikking wordt gesteld. Alle benodide voedingstoffen bezit die de vogel nodig heeft.

Wij zeggen niet dat u persee voor 1 bepaald type voeding moet kiezen. Maar wel zeggen wij dat het belangrijk is dat uw Agapornis alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt. 

Een goede basis voeding voor een Agapornis is bijvoorbeeld Beaphar Xtra Vital zoals op de afbeelding te zien.

 

Voeding

Aanvulling op het basisvoer!

Groenten en Fruit

Trosgierst

Eivoer

Voeding

Aanvulling op het basis voer.

 

Naast het basis voer dat dagelijks voor de vogel beschikbaar moet zijn. Zijn er meerdere productn die u als aanvulling op het basisvoer aan kunt kunt bieden.

Zoals hierboven vermeld mag u uw Agapornis verschillende groenten en fruit soorten aanbieden. Let op! er zijn ook fruitsoorten die u absoluut niet aan mag bieden, Zoasl Avocade. De Avocado is uiterst giftig voor vogels en kan dodelijke gevolgen hebben. 

Groenten

Agapornissen mogen vrijwel alle groenten soorten hebben. Onze ervaring is dat er ook Agapornissen zijn die niks van groenten moeten hebben.

Fruit

Net als groentes mogen Agapornissen vrijwel alle fruit soorten hebben. Let er echter op dat u vocht houdend fruit in zeer kleine maat aanbied. Door het grote vocht gehalte kan de vogel aan de diaree raken.

GIFTIG / DODELIJK

Geef uw vogel nooit Avocado. Avocado is voor vogels extreem giftig. Dit kan bij vogels zeer ernstige gevolgen hebben. En zelf doelijk zijn.

voeding

Lekkernij en beloning.

Net als voor ieder ander dier zijn er ook voor voor vogels lekkernijen te krijgen. In de dierenwinkel zijn er een tal van vogel snoepjes te verkrijgen. 

Naast dat de vogel het gewoon lekker vind. Kunt u deze lekkernijen ook als beloning gebruiken. Als u bijvoorbeeld de vogel tam wilt maken, kunt u dat ene snoepje of die ene lekkernij gebruiken om de vogel te belonen voor goed gedrag. 

Een voorbeeld van een lekkernij waar bijna elke vogel gek op is is TROSGIERST. Dit is een lekkernij die u dus prima kunt gebruiken voor uw Agapornis.

 

Huidige aanbod

Bent u op zoek naar Agapornis?