Huisvesting

Wat u moet weten over de huisvesting van uw Agapornis

Huisvesting

De kooi voor uw Agapornis

Wanneer je een Agapornis aan wilt schaffen is het belangrijk om een goede kooi in huis te hebben. Maar wat is nou een goede kooi voor jou Agapornis? Vaak krijg ik de vraag wat de minimale afmetingen moeten zijn voor de kooi waar een Agapornis in gehouden wordt. 

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk altijd “Minimaal zo groot mogelijk”. Agapornissen zijn zeer actieve vogeltjes. Ze spelen veel en fladderen graag heen en weer in de kooi. Daarom vind ik het belangrijk dat de kooi zo groot mogelijk is en de Agapornis genoeg ruimte heeft om te spelen maar ook stukjes te kunnen vliegen.

Kies bij het kopen van een kooi dus altijd voor een zo ruim mogelijke kooi. De beste optie is een kooi die breder is dan dat deze hoog is. Dit omdat een Agapornis graag heen en weer vliegt in de kooi.

 

Huisvesting

Wat niet mag ontbreken!

Voeding en Water

Sepia

Maagkiezel

Huisvesting

Voorkom verveling

Naast de juiste  kooi en het aanbieden van voer/water sepia en maagkiezel. Is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat onze vogel het in de kooi naar hun zin hebben. 

Verveling kan ernstige gedrag maar ook gezondheids- problemen veroorzaken. Het is dus van groot belang dat de vogel zich niet gaat vervelen. Het aanbieden van voldoende speelgoed, en sloop materiaal is daarom van groot belang.

 

Touw speelgoed

In de dierenwinkel maar ook op het internet is er veel vogelspeelgoed te vinden dat gemaakt is van of met touw. Agapornissen vinden het geweldig om touw te slopen.

Houten speelgoed

In de dierenwinkel maar ook op het internet is er veel vogelspeelgoed te vinden dat gemaakt is met hout zoals bijvoorbeeld kralen. Agapornissen vinden het geweldig omhout te slopen.

Zelf speelgoed maken

Naast al het vogel speelgoed dat er in de winkel en op het internet te koop is. Kun je natuurlijk ook vrij gemakkelijk zelf speelgoed maken voor je vogel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lege wc rolletjes of houten knijpers.

Do it yourself

Zelf je vogel speelgoed maken.

Vogel speelgoed kan nogal eens aardig aan de prijs zijn. En wij snappen heel goed dat niet iedereen altijd die goedgevulde portomonee heeft om hun gevleugelde huisgenoot het benodigde speelgoed te kunnen verschaffen.

Maar vogel speelgoed hoeft niet altijd duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bij de lokale kringloop voor zeer lage prijzen leuk speelgoed kopen dat u prima kunt gebruiken voor uw vogel. Een stelregel hierbij is, speelgoed dat goed is voor en baby, kunt u prima voor uw vogel gebruiken.

Binnenkort zullen wij u meer informatie en voorbeelden geven, over hoe u zelf speelgoed voor uw vogel kunt maken. En welke materialen hiervoor geschikt zijn.

 

Huidige aanbod

Bent u op zoek naar Agapornis?